Wie zijn we

Over ons

Twee nuchtere personen uit het oosten van het land, voornamelijk werkzaam binnen de accountancy branche, wie affiniteit hebben met IT(-audit), data-analyse, procesoptimalisatie en accountancy zijn in 2021 begonnen aan het avontuur bij AKL.

Ons doel is het helpen met het implementeren van data-gedreven werken voor het bedrijfsleven als accountancykantoren, daarnaast bieden wij IT-Audit ondersteuning binnen de jaarrekeningcontroles als bij specifieke IT-Audit opdrachten zoals ISAE3402 en ISAE3000. Tevens zijn wij actief binnen de advocatuur waarbij ondersteuning bieden middels data-analyses voor WHOA-trajecten als faillissementstrajecten.

Bij einde jaarcontroles merkten we dat we steeds meer dingen moeten beoordelen, dat er steeds meer data beschikbaar komt maar dat er vaak vrijwel niks met IT wordt gedaan binnen de organisatie. Dat terwijl er tegenwoordig vaak wel mogelijkheden liggen om daar wel gebruik van te kunnen maken. Het aanpassen van de manier van aanpak is vaak een moeilijke afweging voor controleteams, daarom dat het vaak op de huidige manier voortgezet wordt naar het volgende jaar en niet de diepte wordt ingegaan om te kijken naar de mogelijkheden binnen de IT-organisatie. Dat is waar wij aan te pas komen en in excelleren, om te kijken of er wat mogelijk is en bereid mee te denken met wat er allemaal mogelijk is met data-analyse binnen de jaarrekeningcontrole.

Bij jaarrekeningcontroles van verschillende organisaties zagen we verder dat er veel tijd verloren gaat aan standaard werkzaamheden die elk jaar gedaan worden. Om dat te voorkomen, hebben we bepaalde processen weten te automatiseren. Dit doen we onder andere door de standaard stukken die bijna voor elke controle opgevraagd worden op een slimme manier in te lezen in standaard uniforme templates.

Door onze opgedane kennis binnen de jaarrekeningcontroles zijn wij tevens in staat om processen te doorgronden en de impact van IT op de processen te bepalen om vervolgens mee te denken hoe een organisatie zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Veelal komt als laatste stap ook data-analyse/ dashboarding om de hoek kijken. Als het proces éénmaal zo optimaal mogelijk is ingericht wil je dit achteraf ook meten, om zodoende tijdig bij te sturen bij afwijkingen, hierbij ondersteunen wij door het realiseren van managementdashboards.

Over Wout

Tijdens mijn studie koos ik eerst voor een ICT-opleiding, maar heb ik na een half jaar toch de switch naar Finance & Control gemaakt. Met de combinatie van deze twee opleidingen heb ik momenteel eigenlijk het beste van twee werelden; Enerzijds houd ik me bezig met het uitvoeren van IT-Audits bij voornamelijk MKB-partijen. Anderzijds assisteer ik bij eindejaar controles waarbij ik voor accountancy kantoren (standaard) templates ontwikkel waarmee zij verschillende posten efficiënt en uniform kunnen uitvoeren. 

Van dit soort werkzaamheden gaat mijn hart sneller van bonken, wanneer ik ’s avonds dan ook thuis kom dan vind ik het ook altijd lekker om al die energie kwijt te kunnen bij het uitvoeren van verschillende sporten. Dan ben ik te vinden in het zwembad, sportschool of op het voetbalveld. 

Wout

Afgelopen jaren merkte ik steeds meer dat de behoefte aan data-gericht werken toenam, bij zowel accountantskantoren als het bedrijfsleven. Door mijn jarenlange ervaring als controlerend accountant en IT-Auditor ben ik goed in staat om accountantskantoren en het bedrijfsleven te ondersteunen en te helpen met deze vraagstelling in de breedste zin van het woord. Mijn motivatie is om bedrijven verder te helpen in hun digitalisering en ze gebruik te laten maken van nieuwe en slimme technieken.
Ik houdt mij veelal bezig met het implementeren van beleid ten aanzien van:

  • IT Audits binnen de jaarrekeningcontrole
  • Het data-gedreven werken binnen organisaties

en waar nodig help ik vervolgens ook met de uitvoering van deze werkzaamheden, zoals het uitvoeren van IT Audits en het ontwikkelen en implementeren van Dashboards.
Verder adviseer ik cliënten in het kader van het opzetten, beschrijven en implementeren van hun administratieve organisatie, het optimaliseren van processen en het inrichten van (digitale) financiële administraties.

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn gezin en ben ik te vinden in het zwembad, bos en speeltuinen. Om in conditie te blijven beoefen ik voetbal en hardlopen.

Mark

Over Mark

Over Mark

Afgelopen jaren merkte ik steeds meer dat de behoefte aan data-gericht werken toenam, bij zowel accountantskantoren als het bedrijfsleven. Door mijn jarenlange ervaring als controlerend accountant en IT-Auditor ben ik hierdoor goed in staat om accountantskantoren en het bedrijfsleven te ondersteunen en te helpen met deze vraagstelling in het breedste zin van het woord. Mijn drijf is om bedrijven verder te helpen in hun digitaliseringslagen en ze gebruik te laten maken van nieuwe en slimme technieken.
Ik houdt mij veelal bezig met het implementeren van beleid ten aanzien van:

  • IT Audits binnen de jaarrekeningcontrole
  • Het data-gedreven werken binnen organisaties

en waar nodig help ik vervolgens ook met de uitvoering van deze werkzaamheden, zoals het uitvoeren van IT Audits, het ontwikkelen en implementeren van Dashboards.
Verder adviseert ik cliënten in het kader van het opzetten, beschrijven en implementeren van administratieve organisaties, het optimaliseren van processen en het inrichten van (digitale) financiële administraties.

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn gezin en ben ik te vinden in het zwembad, bos en speeltuinen. Om in conditie te blijven beoefen ik voetbal en hardlopen.

Mark

Mogelijkheden bespreken?

Enthousiast geworden en ziet u voor uw organisatie mogelijkheden neem contact met ons op via onderstaand formulier, per mail of telefoon.

11 + 3 =